Advies over dagrugzakken


Een nieuwe rugzak kiezen is lastiger dan je denkt. Ze zijn er namelijk in allerlei soorten en maten die geschikt zijn voor verschillende activiteiten. Om je keuze gemakkelijker te maken hebben we onze dagrugzakken in 4 categorieën opgedeeld.

Schoolrugzakken Woon-Werk rugzakken Sportrugzakken Kinderrugzakken

Wat is een schoolrugzak?

Neem je dagelijks veel boeken en schriften mee? Kies dan voor een ruime schoolrugzak met veel opbergmogelijkheden. Als student is een laptop of tablet onmisbaar om je lessen door te komen. Jouw tas moet daarom een laptopvak bevatten. Schoolrugzakken zien er vaak stijlvol uit. We hebben daarom een groot assortiment aan merken en printjes waar je uit kunt kiezen.

Wat karakteriseert een schoolrugzak?

 • Genoeg ruimte voor boeken
 • Laptopvak
 • Stijlvolle tas

Advies over schooltassen
Alle schoolrugzakken

Wat is een woon-werk rugzak?

Een woon-werk rugzak is in veel gevallen voorzien van een laptopvak. Deze vakken zijn vaak extra stevig om je laptop of tablet te beschermen. Ga je vaak op de fiets naar werk? Kijk dan goed of de tas voldoende ventileert op je rug en schouders zodat je niet bezweet aankomt. Gebruik je een rugzak vaker bij het boodschappen doen? Kies dan een ruime tas die spatwaterdicht is om je spullen droog te houden.

Wat karakteriseert een woon-werk rugzak?

 • Laptopvak
 • Ventilatie en comfort
 • Spatwaterdicht
Tips voor het dragen van een rugzak op de fiets
Wat past er in welke tas?

Alle woon-werk rugzakken

Wat is een sportrugzak?

De juiste sportrugzak kiezen hangt af van de activiteit die je beoefent. Drink je veel water? Zorg dan dat je een ingebouwd drinksysteem hebt om je dorst te lessen. Draag je veel uitrusting? Kies dan voor een ruime rugzak met lussen en bevestigingsmogelijkheden.

Hardlopen en fietsen

Tijdens het fietsen en hardlopen, wil je zo comfortabel mogelijk sporten. Een rugzak helpt hier niet echt bij zou je denken. Maar er zijn rugzakken die speciaal zijn ontworpen voor sportieve activiteiten zodat je toch eten, drinken en eventueel een vest kunt meenemen. Kies voor een compacte en ventilerende sportrugzak die eventueel ruimte biedt voor een drinksysteem. Ook is het belangrijk dat je de bandjes kunt afstellen op jouw postuur zodat de rugzak comfortabel zit en niet heen en weer bungelt.

Wat karakteriseert een fiets- of een hardlooprugzak?

 • Maximaal 20 liter volume
 • Ruimte voor een drinksysteem
 • Ventilatie en comfort

Alle fietsrugzakken
Alle hardlooprugzakken

Wintersport

Op de piste is het soms heel warm. Dan is een rugzak erg handig om je sjaal en handschoenen in te doen. Gebruik de bevestigingsriemen en -lussen om je snowboard en ski's gemakkelijk vast te maken. Zo hoef je niks te sjouwen wanneer je na een lange dag weer naar je appartement loopt. Het is belangrijk dat je de bandjes kunt afstellen op jouw postuur zodat de rugzak comfortabel zit en niet heen en weer bungelt. Val je zo nu en dan nog wel eens? Sommige tassen hebben een rugbeschermer waarmee je de kans op rugblessures voorkomt.

Wat karakteriseert een ski rugzak:

 • Bevestigingsmogelijkheden snowboard en ski's
 • Comfort
 • Rugbeschermer

Alle ski rugzakken

Wat is een kinderrugzak?

Je kind naar de kleuterschool of de basisschool sturen zonder rugzak. Het wordt je niet in dank afgenomen. Kinderen willen namelijk ook een stukje zelfstandigheid. En dat hebben ze doordat ze zelf hun broodtrommel, drinkbeker en knuffel meenemen naar school. We hebben een groot assortiment aan kinderrugzakken met verschillende kleuren, prints en thema's waar je je (klein)kind blij mee zal maken.

Wat karakteriseert een kinderrugzak?

 • Thematische of kleurrijke print
 • Ruimte voor broodtrommel en knuffel
 • Klein en compact

Alle kinderrugzakken

Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over dagrugzakken? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

Eerder bekeken door jou